Over ons

Akoestische paal controle RWE

GrondGrip is in 2005 opgericht. Eerst als part-time geotechnisch adviesbureau. Vanaf 2007 is dit een full-time bezigheid geworden. Onze voornaamste opdrachtgevers waren in eerste instanties funderingsbedrijven. Dit breide de jaren daarna uit met geotechnische adviesbureaus, constructeurs, en particulieren in zowel binnen- als buitenland.

Ook de soort projecten wijzigde. Naast “standaard” berekeningen legden wij ons ook al meer toe op bijzondere constructies. Bijvoorbeeld; windmolens, kademuren, distributiecentra en voor de petrochemische industrie. Veel voor bouwwerken die jarenlang zullen blijven bestaan, maar ook voor tijdelijke constructies (Amsterdam Light Festival). Van meet af aan hebben wij een brug geslagen tussen puur “dat wat er zich onder maaiveld” afspeelt en de bovenliggende constructies en begeven ons als intermediair tussen theorie en praktijk. We zijn gespecialiseerd in geo- en funderingstechniek, maar kijken verder dan ons vakgebied.

Ons werkveld breidt zich al verder uit. We zijn importeur van registratiesystemen, doen kwaliteitscontroles van funderingspalen. Monitoring van funderingsprocessen, tijdens of vooraf, schadeopnames, second opinions en bouwput adviezen. Bemalingsadviezen/geohydrologie en het uitvoeren van drukproeven ten gunste van test- en onderzoeksprojecten zijn ook onderdeel van ons aanbod geworden.

Innovaties met betrekking tot geo- en funderingstechniek, het zoeken naar en vinden van nieuwe oplossingen bij gecompliceerde vraagstukken,  het vinden van nieuwe, onverwachte combinaties in het werkveld is een logische stap.

Ook hier geldt: We kijken verder dan ons vakgebied. Gespecialiseerd maar niet beperkt.

Mocht u interesse hebben of aanvullende informatie willen, kijk dan verder op de site of neem contact op met ons.